Du är här

2017-09-25

"Bitcoin liknar tulpanlökar"

wysiwyg_image

ECB:s vicechef Vitor Constancio avfärdade all oro för att bitcoin kan utmana ECB:s kontroll av pengarna i euroområdet, rapporterar Bloomberg News.

Han talade vid ESRB-konferensen i Frankfurt och drog paralleller till bubblan i tulpanlökar i Nederländerna på 1600-talet.

"Jag sitter mellan två holländska medborgare så jag kan säga att bitcoin är som en sorts tulpan. Det är ett instrument för spekulation för dem som vill satsa på att något kan gå upp och ner 50 eller 40 procent på några dagar, men definitivt ingen valuta, och vi ser det absolut inte som ett hot mot centralbanker eller penningpolitik, så mycket är säkert", sade han.

Aktiespararnas analytiker och bitcoinexpert Christoffer Ahnemark ger sin kommentar: 

"Det är inte första gången man hör paralleller mellan bitcoin och tulpanlökar från skeptiker. Vid det här laget börjar det bli smått tröttsamt med kommentarer utan substans"

Han fortsätter med:

"En ny tillgångsklass möter alltid kritik från olika håll. Visst, rörelserna är stora åt båda håll i bitcoin och i andra kryptovalutor. Men sakteliga ser vi hur acceptansen bland marknaderns aktörer stiger beträffande bitcoin som bärkraftigt investeringsalternativ"

LÄS MER HÄR: "Kursrekord för bitcoin - på väg att bli rumsren?"

Han avslutar med 

"Ser vi bortom bruset finns en revolutionerande teknologi bakom bitcoin - blockchain - som de facto gör finansiella intermediärer obsoleta. På lite sikt är min bedömning att ECB med flera bör inse att förändring av det nuvarande systemet är oundvikligt"

Redaktionen

Källa: Direkt

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.