Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-03-19

Blandad utveckling på Asienbörser

wysiwyg_image

Asienbörserna noterades åt lite olika håll på måndagsmorgonen men med övervikt åt minus med Tokyo som största sänke. Teknologiaktier i regionen tyngdes av uppgifter om att Apple ska göra en stor investering i utveckling av egna skärmar. Skärmtillverkare som Japan Display föll 2,4 procent, Sharp var ned 1,7 procent och Samsung med 0,8 procent.

Japanska aktier pressades också av en yenförstärkning efter att opinionsmätningar visar att stödet för premiärminister Shinzo Abe minskat kraftigt, i spåren av nya uppgifter kopplade till en tidigare korruptionsskandal. Frågetecken kring Shinzo Abes framtid som partiledare innebär också frågetecken kring hans politik med aggressiva stimulanser.

De kinesiska börserna låg i stället på lätt plus. En ny chef för Kinas centralbank, PBOC, har utsetts, vicechefen Yi Gang efterträder Zhou Xiaochuan som suttit i 15 år.

I Seoul föll biltillverkarna Hyundai och Kia efter uppgifter om att amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten NHTSA utreder krockkuddesfunktionen hos vissa Hyundai- och Kia-modeller till följd av bilolyckor.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.