Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-06

BOJ: SER FORTSATT GRADVIS ÅTERHÄTMNING 2H - RTRS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bank of Japan (BOJ) kommer i samband med sitt nästa policymöte 14-15 juli i stort att bibehålla uppfattningen att ekonomin gradvis kommer att återhämta sig senare i år.

Det rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Den synen ökar sannolikheten för att Bank of Japan kommer att hålla policyn oförändrad i närtid, efter att ha ökat stimulanserna i mars och april.

BOJ väntas däremot framhålla att riskerna mot utsikterna är extremt höga, inklusive en andra smittovåg som kan senarelägga en återhämtning såväl globalt som i Japan.

En talesperson för den japanska regeringen sade på måndagen att de hoppas kunna undvika att behöva införa ett nytt generellt förbud för folk att röra sig mellan prefekturerna.

NHK rapporterade på måndagen om 102 nya coronafall i Tokyo, vilket är femte dagen i rad med över 100 nya fall.

Tokyos guvernör Yuriko Koike, som på söndagen med bred marginal omvaldes för en ny mandatperiod, sade att det nu är viktigt att förbereda sig för en andra våg i smittspridningen.

Men även hon vill undvika breda krav på nya restriktioner och i stället inta en mer målinriktad strategi som fokuserar på vissa industrier eller områden, rapporterar Bloomberg News.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.