Du är här

2017-09-26

BoJ vill hålla fast vid policy

wysiwyg_image

Vid policymötet i juli sade Bank of Japans ledamöter att de bör hålla fast vid den nuvarande policyn och hade skäl till optimism om konsumentpriser eftersom inflationsförväntningarna hade slutat falla.

Det visar protokollet från mötet den 19-20 juli som publicerades på tisdagen. Vid mötet beslutades om oförändrad policy, liksom vid mötet i förra veckan.

"De flesta ledamöter delade synen att även om senaste tidens utveckling i KPI har varit relativt svaga är det sannolikt att årstakten skulle fortsätta i en uppåttrend och stiga mot 2 procent, framförallt efter förbättringar i produktionsgapet och ökningen i inflationsförväntningarna på medellång och lång sikt", stod det i protokollet.

Vissa medlemmar sade att japans arbetslöshet och produktionsgap måste förbättras ytterligare för att bygga ekonomiskt momentum som behövs för att nå BOJ:s 2-procentsmål.

Vid mötet förra veckan reserverade sig Goushi Kataoka mot beslutet om avkastningskurvan då han inte anser att den nuvarande penningpolitiken var tillräcklig för att nå en inflation på 2 procent under budgetåret 2019.

BOJ konstaterar att den japanska ekonomin expanderar i måttlig takt, vilket de även bedömer att den kommer att fortsätta göra, och den inhemska efterfrågan väntas fortsätta följa uppåttrenden. Exporten väntas fortsätta öka måttligt med stöd av en förbättring i utländska ekonomier. KPI-inflationen väntas fortsätta på uppåttrenden mot 2 procent mot bakgrund av en förbättring i produktionsgapet och en uppgång i medellånga och långa inflationsförväntningar.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.