Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-28

BOMARKNAD: BORÄTTSPRISER -2,3% I JULI – DANSKE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Danske Banks boprisindikator för priset på bostadsrätter i Stockholms kommun pekar på det största klivet bakåt sedan april förra året med en nedgång om 2,3 procent.

Det skriver Danske Bank i en analys.

Alla storleksklasser utom de största bidrog till nedgången. Lägenheter större än 100 kvadratmeter fortsatte stabilt uppåt, skriver Danske Bank.

"Stockholms bostadsrättspriser ser preliminärt ut (begränsat dataunderlag) att ha fallit rätt kraftigt i juli med undantag för de största lägenheterna. Corona-effekten är med andra ord fortfarande närvarande", säger Michael Grahn, chefekonom på Danske Bank i Sverige, i en kommentar.

Danske Bank noterar att det efter en stark inledning på året är naturligt med en korrektion och tror inte att det är starten på en större nedgång.

"Vi bedömer att detta är en temporär sättning i prisbilden då fundamenta för en fortsatt prisuppgång fortfarande är på plats. Det återstår dock att se hur det återinförda amorteringskravet påverkar priserna de kommande månaderna, det är förstås en riskfaktor", säger Michael Grahn.
Författare Direkt-SE