Bli medlem
Bli medlem
lakareutangranser

Du är här

2021-11-01

BOMARKNAD: BORÄTTSPRISER STOCKHOLM +0,7% I OKTOBER – DANSKE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Danske Banks boprisindikator för priset på bostadsrätter i Stockholms kommun pekar mot att priserna steg 0,7 procent i oktober, vilket säsongsrensat motsvarar en uppgång om lika mycket.

Det skriver Danske Bank i en analys.

"Boprisindikatorn för oktober visar att Stockholms bostadsmarknad fortsatt är stark. Bostadsrättspriserna stiger med knappt 1 procent, dock under fallande omsättning. Vi kommer att ha ett vakande öga på hur omsättningen utvecklas under kommande månader", säger Michael Grahn, chefekonom på Danske Bank i Sverige, i en kommentar.

Danske Bank noterar att omsättningen på Stockholms bostadsrättsmarknad sjönk tillbaka i oktober, och var lägre än motsvarande månad i fjol. Detta kan dock delvis vara en reaktion på september månads rekordstarka omsättning.

De konstaterar också att det än så länge inte syns någon påverkan på priserna av att amorteringskravet har återinförts.

"Vi bedömer fortsatt att den acceleration i bostadspriserna, som vi sett under det senaste året, inte kommer att kunna fortsätta då det inte är förenligt med den svaga inkomstutvecklingen. Men vi tror däremot inte att bostadspriserna vänder ner om inte räntorna stiger kraftigt, börsen faller tydligt eller det sker bostadspolitiska förändringar", skriver Danske Bank.
Författare Direkt-SE