Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-03-05

Bonnesen självkritisk: ”Behöver arbeta med kommunikation”

wysiwyg_image

Swedbanks vd Birgitte Bonnesen anser att hon behöver arbeta på hur hon kommunicerar.

Det framgår av en intervju med Bloomberg News där Birgitte Bonnesen även uppger att hon bedömer sig ha fullt stöd av Swedbanks styrelse för att fortsätta på vd-posten.

Birgitte Bonnesen ångrar inga kommentarer som hon har gett i penningtvättsfrågan och anser inte att hon har lämnat någon inkorrekt information, men hon uppger sig ha insett att hon behöver förändra hur hon kommunicerar.

"Min ambition har alltid varit att vara mycket öppen och enkel. Det är vad jag står för som person, men också vad banken representerar. Jag inser efter medierapporteringen att såväl nyanser som komplexitet och kontext kan ha fallit bort när jag har uttryckt mig som jag har gjort, vilket kan leda till missförstånd", säger Swedbank-chefen som anser att hon behöver tillhandahålla mer kontext och vara mer vaksam när det gäller nyanser.

Birgitte Bonnesen anser enligt intervjun med Bloomberg News även att Swedbank behöver arbeta mer när det gäller transparens och öppenhet. Det är samtidigt en utmaning att hantera banksekretessen samt att respektera lagar och regler, framhåller hon.

Swedbank-chefen anser att myndigheter och banker behöver samarbeta mer och jobba hårdare för att bekämpa penningtvätt som hon beskriver som ett globalt problem som påverkar både samhället och demokratin.

Enligt Birgitte Bonnesen bidrar Swedbank med allt banken kan till de pågående utredningarna. Hon uppger sig samtidigt inte kunna kommentera huruvida banken planerar att göra några reserveringar för eventuella bötesbelopp. Hon vill heller inte kommentera om banken för några samtal med amerikanska myndigheter.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.