Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-06

BÖRSEN: AVVAKTANDE START, NORDEA OCH SEB I TOPPEN, OMXS30 OFÖR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen rörde sig kring oförändrade nivåer när torsdagens handel inleddes. I nyhetsflödet märktes ett förvärv i miljardklassen från Nolato. Investerare med intresse för mindre bolag har kunnat ta del av nya turer kring Brighters styrelse.

Vid 9.30-tiden var OMXS30-index oförändrat vid 1.745. Aktier för knappt 1,3 miljarder kronor var omsatta på Stockholmsbörsen. I Frankfurt steg DAX 0,6 procent och i Paris var CAC 40-indexet oförändrat.

Investerare fokuserar på förhandlingarna om nästa stimulanspaket i USA. Partierna är långt ifrån en överenskommelse och enligt rapporter är de nu alltmer pessimistiska kring huruvida de kommer nå ett avtal innan fredagen, som de själva satt som deadline.

Det svenska storbolagsindexet toppades av Nordea och SEB som rörde sig omkring en halv procent högre. Gårdagens kursvinnare Boliden och H&M tappade i stället drygt 1 procent vardera.

Nolato handlades 9,9 procent högre. Plastkomponenttillverkaren har förvärvat amerikanska GW Plastics för cirka 2 miljarder kronor. Det köpta bolaget omsätter cirka 1,8 miljarder kronor och har en ebita-marginal kring 7 procent.

"Genom förvärvet erhålls betydande volymer och en stark position på den nordamerikanska kontinenten inom affärsområde Medical Solutions, vilket medför ytterligare tillväxtmöjligheter samtidigt som relationen till befintliga kärnkunder stärks", motiverade Nolato.

Turbulensen i vårdutvecklingsbolaget Brighters styrelse fortsätter, trots att nya ledamöter valdes in på extrastämma så sent som förra veckan. Nu har den nyinvalda Sofia Landström hoppat av.

"Mindre än en vecka efter att ha blivit vald av Brighters extrastämma till styrelsemedlem i bolaget har Sofia Landström per mejl meddelat att hon lämnar sitt uppdrag. Hon angav som orsak att Håkan Nyberg inte blivit invald som styrelseordförande", skrev bolaget i ett pressmeddelande på onsdagskvällen. Aktien tappade 7,4 procent.

First North-listade Cell Impact, som säljer flödesplattor till tillverkare av bränsleceller, meddelade i samband med morgonens rapport att bolaget skjuter fram de sedan tidigare kommunicerade finansiella målen för 2021 och 2023 till 2022 respektive 2024. Samtidigt redovisades en ökad rörelseförlust för det andra kvartalet. Aktien tappade 14,5 procent.

Train Alliance, ett anläggningsbolag åt järnvägsnära verksamheter, steg 7,6 procent efter rapporten för det andra kvartalet. Resultatet efter skatt hamnade på 4,6 miljoner kronor (1,0).


Graf: OMXS30 torsdagen den 6 augusti

Källa: Infront
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.