Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-14

BÖRSEN: MINDRE RÖRELSER VÄNTAS I ÖPPNINGEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas få en lätt vikande inledning på fredagen.

USA-börserna gick under torsdagen i olika riktningar med relativt små indexrörelser. S&P 500 index vek ned 0,3 procent i den avslutande handeln efter att Stockholmsbörsen stängt för dagen. Asienbörserna visade på mestadels mindre förändringar på båda sidor om nollstrecket.

Med en knapp halvtimma till börsöppning pekade terminerna i Frankfurt och Paris mot en relativt oförändrad öppning. Förhandeln i Stockholm hos IG indikerade då en nedgång på 0,2 procent.

Precise Biometrics levererade en omsättningsökning på 76 procent i det andra kvartalet med ett positivt ebitda-resultat. Därmed vände bolaget från en förlust motsvarande kvartal för ett år sedan. På sista raden är det dock alltjämt röda siffror även om förlusten är kraftigt reducerad.

Africa Oil är ytterligare ett bolag som vänt till vinst. Resultatet lyftes av vinsten från investeringen i Prime.

Hextronics ebita-resultatresultat inkom i övre delen av preliminärt intervall som meddelades i början av juli.

Invisios omsättning och resultat pressades tillbaka under det andra kvartalet.

IBT ser med anledning av utbrottet av covid-19 en stor risk för att bolagets fas 3-studie med läkemedelskandidaten IBP-9414 kommer att försenas.

Clas Ohlson noterade en försäljningsökning på 1 procent för juli, vilket var i linje med Infronts konsensus på +0,8 procent.

IT-säkerhetsbolaget Verisec tappade runt en fjärdedel av sin omsättning under det andra kvartalet. Bolaget lyckades dock begränsa rörelseförlusten till cirka 10 miljoner kronor, i linje med samma period för ett år sedan.

Alcadons resultat efter skatt i det andra kvartalet ökade till 12,3 miljoner kronor, en uppgång från fjolårets nivå på 7,2 miljoner kronor.

Pareto Securities höjer riktkursen för Mentice till 100 kronor från 90 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

DNB Markets höjer sitt värderingsintervall för medicinteknikbolaget Isofol Medical till 10-23 kronor, från tidigare 8-22 kronor. Höjningen gjordes i skenet av bolagets licensavtal i Japan med Solasia.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.