Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-24

BÖRSEN: NET ENT OCH BOOZT VINNARE PÅ SUR BÖRS, OMXS30 -2,4%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen handlades tydligt nedåt på onsdagen och stängde kring dagslägsta nivåer. Investerare oroades av ett ökande antal nya virusfall i USA samt av uppgifter om att USA kan komma att införa tullar på varor från länder i Europa med ett värde på 3,1 miljarder dollar.

Vid stängning hade Stockholmsbörsens OMXS30-index backat 2,4 procent till nivån 1.643. Aktier för 20,8 miljarder kronor hade då bytt ägare. På ledande Europabörser var tyska DAX ned 3,2 procent och franska CAC 40 tappade 2,7 procent.

Inom det svenska storbolagsindexet var Securitas ensamt bolag på plus med en uppgång på 2 procent. Jefferies har höjt sin rekommendation till behåll.

I botten återfanns i stället Skanska som tappade 4,6 procent. Hexagon sjönk 2,4 procent efter att UBS sänkt rekommendationen till neutral.

På virusfronten varnade Vita husets smittskyddschef Anthony Fauci för att USA upplever en "oroväckande ökning" av nya virusfall och uppmanade samtidigt till ökat testande. Vidare rapporterade Bloomberg att USA överväger att införa nya tullar på varor för 3,1 miljarder dollar från Frankrike, Spanien, Tyskland och Storbritannien. Planerna hänger ihop med det flera år gamla WTO-bråket mellan Europa och USA om flygsubventioner.

Bland svenska bolagsnyheter lämnade Evolution Gaming ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Net Ent för att bilda en "världsledande" B2B-leverantör inom onlinecasino, uppgav Evolutions vd Martin Carlesund för Nyhetsbyrån Direkt. Det rena aktieerbjudandet värderar varje aktie i Net Ent till 79:93 kronor, en premie om 43 procent jämfört med stängningskursen för B-aktien i Net Ent i tisdags. Net Ent handlades upp 33,4 procent till 74:70, medan Evolution-aktien sjönk 5,9 procent.

E-handelsbolaget Boozt meddelade om högre förväntningar för helåret och kommande kvartalsrapport. Bolaget räknar nu med en nettoomsättningstillväxt för helåret på 20-25 procent, jämfört med tidigare prognos om 10-20 procent. Den förväntade justerade rörelsemarginalen höjdes samtidigt. Den omvända vinstvarningen har renderat i flera höjda riktkurser, bland annat från Danske Bank som justerat upp till 125 kronor. Aktien steg 21,5 procent till 85:20 kronor.

Danske Bank sänkte däremot sin rekommendation för Klövern till sälj. Med tanke på att Klöverns skuldsättningsgrad finns det föga rum för bolaget att generera tillväxt via opportunistiska förvärv, resonerade banken. Klövern backade 5 procent.

Solenergiföretaget Azelio steg 7,5 procent efter att bolaget tecknat en avsiktsförklaring med amerikanska Trimark. Volymen uppgår till cirka 45 megawatt och löper fram till 2025.

Brighters och Camanio Cares ordförande, Truls Sjöstedt, hämtades under onsdagen av Ekobrottsmyndigheten för förhör. Dagens industri uppgav sig erfara att Truls Sjöstedt är anhållen som misstänkt för obehörigt röjande av insiderinformation vid två tillfällen under 2019. Brighter och Camanio Care sjönk 20,1 respektive 6,4 procent.


Diagram: Stockholmsbörsen OMXS30 onsdagen 24 juniBildkälla: Infront
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.