Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-10

BÖRSEN: ÖPPNING NEDÅT VÄNTAS MED PRESS FRÅN CORONA-SITUATION

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas få en negativ inledning på fredagen under en vecka som fick en bra inledning men som sedan tappat fart.

USA-börserna notade en blandad utveckling under torsdagen. På New York Stock Exchange backade kurserna. Nedgången var större bland storbolagen än för den bredare marknaden. Den tekniktunga Nasdaq-börsen gick däremot åt motsatt håll.

Kurserna i USA återhämtade en del av nedgången efter Stockholmsbörsens stängning och S&P500 index steg då med 0,8 procent fram till USA-börsernas stängning klockan 22.00.

Marknaderna i Asien handlades ned på fredagen i spåren av att oron kring den ökande coronavirusspridningen tagit överhand.

Terminerna i Europa indikerar en öppning på nedsidan. IG:s förhandel indikerade en öppning nedåt för OMXS30 om 0,4 procent.

Rapportsäsongen börjar så smått ta fart. Under morgonen har det inkommit rapporter från bland annat Bulten, Atrium Ljungberg och Xvivo.

Bulten presenterade ett resultat tyngt av påverkan från coronakrisen under det andra kvartalet där både resultat, försäljning och order föll. Rörelseresultatet landade på -59 miljoner kronor.

Atrium Ljungbergs förvaltningsresultat på 256 miljoner kronor låg tre procent under förväntningarna för Infronts konsensus.

Transplantationsbolaget Xvivo Perfusion vände till förlust i det andra kvartalet, pressat av effekterna från covid-19. Bolaget ser nu en viss återhämtning på bolagets viktigare marknader.

Investeringsbolaget Creades redovisade ett resultat efter skatt på 1.320 miljoner kronor. Det var långt över motsvarande kvartal för ett år sedan då det låg på 177 miljoner kronor.

Sedana Medicals fas 3-studie med Isoconda nådde sitt primära mål. Bolaget kunder därmed påvisa att de har en effektiv sederingsmetod, för ventilatorvårdade intensivvårdspatienter, som inte är sämre än propofol.

Forskningsbolaget Bioinvent har tagit beslut om en icke-garanterad företrädesemission om upp till cirka 139 miljoner kronor. Likviden ska i huvudsak användas till den fortsatta kliniska utvecklingen av BI-1206, föra tre substanser vidare in i kliniska program och fortsätta utvecklingen av bolagets prioriterade prekliniska program.

Vid klockan 13 på fredagen väntar en rapport från butiksinredningsföretaget Itab.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.