Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-18

BÖRSEN: REKOMMENDATIONER SÄTTER AVTRYCK, OMXS30 +0,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen låg på ett litet plus vid lunchtid på tisdagen efter att ha inlett dagen på nedsidan.

Runt klockan 12.45 hade storbolagsindex OMXS30 gått upp 0,2 procent till nivån 1.776. Aktier för drygt 5,8 miljarder kronor hade omsatts på Stockholmsbörsen.

Bland de mest handlade aktierna på Stockholmsbörsen syntes Hexagon och Essity i toppen på vinnarlistan med uppgångar på 1,6 respektive 1,4 procent. På motsatta sidan leddes nedgången av Getinge och Securitas som båda var ned runt 1,2 procent.

Forskningsbolaget Kanceras aktie hade vid lunchtid vänt ned runt 2 procent efter att ha stigit kraftigt under de senaste handelsdagarna. Bolaget vittnar om intresse för den förestående studien i covid-19-patienter, men har i grunden inga nyheter att förmedla, uppger vd Thomas Olin för Nyhetsbyrån Direkt.

Vidare satte flera rekommendationer avtryck i tisdagsförmiddagens kurser.

Nordea sänker sin rekommendation för flygbolaget SAS till sälj från tidigare behåll. Aktien straffades med en nedgång på 8,4 procent.

ABG Sundal Collier har sänkt sin rekommendation för EQT till sälj från behåll. Aktien gick ned 1,5 procent.

Hexpol har fått en höjd rekommendation till köp från behåll av DNB Markets. Aktien var upp 4 procent.

Forskningsbolaget Immunicum presenterade en uppdatering i fas 2 vid behandling av en form av njurcancer. Resultaten kunde nu fastställa en medianöverlevnad i kontrollgruppen på 25,3 månader. Studien går dock vidare för att fastställa medianöverlevnaden för patientgruppen behandlade med läkemedelskandidaten ilxadencel. Aktien var ned 3,7 procent vid lunchtid.

Klädbolaget Björn Borg visade ökad omsättning men ett försämrat resultat i andra kvartalet. Aktien klättrade 7,3 procent. Inom samma sektor tappade Wesc över 13 procent. Klädmärket hade halverad omsättning till drygt 3 miljoner kronor under det andra kvartalet.

Kontraktstillverkaren Note inleder samarbete med företaget Brainlit, som levererar miljöer för att återskapa dagsljus och generera personligt anpassat ljus inomhus. Affären bedöms nå en omsättning på minst 50 miljoner kronor per år. Aktien steg 3 procent.

Det danska auktionshuset Lauritz.com släppte i den färska delårsrapporten en prognos för 2020 i linje med den tidigare prognos som drogs tillbaka i våras på grund av pandemin. Auktionsomsättningen väntas visa en tillväxt på mellan 0 och 5 procent för helåret 2020. Aktien hade sjunkit drygt 3 procent vid lunchtid.

Batterisystembolaget Alelion föreslår en garanterad företrädesemission på drygt 68 miljoner kronor. Aktien var upp 0,5 procent.

Satellitbolaget Ovzon redovisade en närapå fördubblad rörelseförlust och en sjunkande omsättning i det andra kvartalet. Aktien var en förlorare med en nedgång på 16 procent.Graf: Stockholmsbörsen OMXS30 tisdagen den 18 augusti

Källa: Infront
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.