Bli medlem
Bli medlem
lakareutangranser

Du är här

2021-10-26

BÖRSEN: SKF FALLER PÅ RAPPORT, ALFA LAVAL LYFTER, OMXS30 +0,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen inledde oregelbundet med handel kring nollstrecket på tisdagen.

Omkring klockan 9.30 hade storbolagsindex OMXS30 stigit 0,2 procent till nivån 2.333. Aktier för 3,0 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen.

Kullagerföretaget SKF redovisade lägre tillväxt och resultat än väntat. Bolaget spår att den organiska tillväxten under det fjärde kvartalet kommer att vara relativt oförändrat jämfört med motsvarande kvartal 2020. Aktien tappade 6,1 procent och återfanns därmed i botten av OMXS30.

Bättre gick det för Alfa Laval som handlades upp 4,2 procent efter rapporten för det tredje kvartalet. Orderingång och justerat ebita var något bättre än väntat. Under en telefonkonferens på förmiddagen sade bolagets vd Tom Erixon att de globala störningarna i leveranskedjan inte varit något större problem för bolaget.

Speloperatören Betsson redovisade intäkter och rörelseresultat över analytikernas förväntningar. Samtidigt flaggade bolaget för att de genomsnittliga dagliga intäkter under inledningen av det fjärde kvartalet 2021, till och med den 17 oktober, var 17,6 procent lägre jämfört med de genomsnittliga dagliga intäkterna för hela det tredje kvartalet 2020. Aktien backade 4,7 procent.

TV- och streamingbolaget Nent redovisade ett resultat klart över förväntan samtidigt som den organiska tillväxten uppgick till 9,9 procent. Bolaget upprepade också sina mål för antalet Viaplay-abonnenter i Norden och internationellt under 2021. Aktien var upp 3,7 procent.

Concentric offentliggjorde sitt preliminära rörelseresultat för det tredje kvartalet, som var i linje med företagets förväntningar, i samband med att bolaget meddelade förvärv av amerikanska Engineered Machined Products (EMP) för 1.260 miljoner kronor på kontant och skuldfri basis. Aktien handlades upp närmare 11 procent.

Nordea handlades ned omkring 4,5 procent, ungefär mycket som rabatten i Sampos försäljning av 162 miljoner aktier i banken.

Husqvarna-aktien steg cirka 3,9 procent efter att bolaget meddelat ett förvärv av amerikanska bevattningsleverantören Orbit Irrigation. Orbit omsatte under de senaste tolv månaderna cirka 320 miljoner dollar.

Fingerprint Cards var upp 5,1 procent efter att ha fått en order på bolagets T-Shape 2-sensormodul från en korttillverkare.

Piezo Motor handlades upp 5,3 procent på tisdagen. Efter stängning på måndagen rapporterade bolaget en ökad omsättning för det tredje kvartalet samtidigt som det offentliggjorde ett förvärv av ett amerikanskt bolag för 24 miljoner dollar.

AAC Clyde Space har ingått avsiktsavtal om att samarbeta med Orbcomm och Saab för att utveckla nästa generations globala sjöfartskommunikationstjänster baserade på systemet VDES. Aktien steg 8,4 procent.

Under tisdagen gör Medhelp, kanske mest känt som bolaget som driver vårdguiden 1177 åt region Stockholm, debut på First North. Inför noteringen gör bolaget en emission på 50 miljoner kronor med teckningskurs 9:20 kronor per aktie. Det ger en värdering på cirka 230 miljoner kronor. Efter omkring en halvtimmes handel bytte aktien ägare vid 8:80 kronor.Diagram: Stockholmsbörsens OMXS30 tisdagen den 26 oktober


Källa: Infront
Författare Direkt-SE