Bli medlem
Bli medlem
lakareutangranser

Du är här

2021-10-26

BÖRSEN: SKF STOR FÖRLORARE PÅ POSITIV RAPPORTBÖRS, OMXS30 +0,6%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Efter någon timmes handel på tisdagen tog Stockholmsbörsen fart uppåt och vid stängning hade index klättrat märkbart högre. Dagen innebar ännu en lång rad delårsrapporter där några av de större var SKF, Alfa Laval och Betsson.

Vid stängning hade OMXS30 stigit 0,6 procent till 2.344 och aktier för 26,9 miljarder kronor omsattes på Stockholmsbörsen.

Kullagerföretaget SKF redovisade lägre resultat än väntat och nådde dessutom endast en organisk tillväxt på 7,7 procent, i stället för de "omkring 10" procent som förutspåddes i förra rapporten. Bolaget tror nu att den organiska tillväxten under det fjärde kvartalet kommer att vara relativt oförändrat jämfört med motsvarande kvartal 2020. Aktien tappade 7,9 procent och fanns i botten av OMXS30.

Bättre gick det för Alfa Laval som handlades upp 5 procent efter sin rapport, där orderingång och justerat ebita var något bättre än väntat. Vid en telefonkonferens på förmiddagen sade bolagets vd Tom Erixon att de globala störningarna i leveranskedjan inte har varit något större problem för bolaget.

Speloperatören Betsson redovisade intäkter och rörelseresultat som låg över analytikernas förväntningar, men flaggade samtidigt för att de genomsnittliga dagliga intäkterna under inledningen av det fjärde kvartalet, till och med den 17 oktober, var 17,6 procent lägre än de genomsnittliga dagliga intäkterna för hela det tredje kvartalet 2020. Aktien stärktes ändå 3,1 procent.

CTEK stack iväg 19 procent efter att under eftermiddagen ha aviserat ett samarbete med amerikanska General Motors för att designa, utveckla och leverera en rad Ultium-märkta, nivå 2 EV-laddstationer för privata bostäder och för kommersiellt bruk.

Concentrics preliminära rörelseresultat för tredje kvartalet var i linje med företagets egna förväntningar och lades fram i samband med att bolaget berättade om ett förvärv av det amerikanska Engineered Machined Products (EMP) för 1.260 miljoner kronor. Aktien lyfte 17 procent.

Nordea handlades ned 3,7 procent, vilket var ungefär lika mycket som rabatten i Sampos försäljning av 162 miljoner aktier i banken. Aktien, som på måndagen stängde på 111:30 kronor, slutade nu på 107:18.

Husqvarna-aktien steg 2,7 procent efter att bolaget meddelat om ett förvärv av amerikanska bevattningsleverantören Orbit Irrigation. Orbit omsatte under de senaste tolv månaderna cirka 320 miljoner dollar.

Piezo Motor handlades upp 4,2 procent. Efter börsens stängning på måndagen rapporterade bolaget en ökad omsättning för det tredje kvartalet, samtidigt som det offentliggjorde ett förvärv av ett amerikanskt bolag för 24 miljoner dollar.

AAC Clyde Space har ingått avsiktsavtal om att samarbeta med Orbcomm och Saab för att utveckla nästa generations globala sjöfartskommunikationstjänster baserade på systemet VDES. Aktien steg 5,4 procent.

Under tisdagen gjorde Medhelp debut på First North. Inför noteringen gjorde bolaget en emission med teckningskursen 9:20 kronor per aktie. Aktien avslutade dagen vid 8 kronor, 13 procent under teckningskursen.Diagram: Stockholmsbörsens OMXS30 tisdagen den 26 oktober

Källa: Infront
Författare Direkt-SE