Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-08-27

Börsrally i Asien - uppåt i Kina

wysiwyg_image

De asiatiska börserna steg med stöd av uppgångar i USA. Detta efter att amerikanska Federal Reserve upprepat sin penningpolitik under fredagen med gradvis höjning av styrräntan. Störst uppgång sågs i Kina och Hongkong där CSE 300 med större bolag från Shenzhen och Shanghai steg med 2,2 procent och där Hangseng i Hongkong var upp med 2 procent. I Kina kom stöd från en stärkt valuta, yuan.

Australien och Sydkorea visade mindre uppgångar på runt 0,3 procent. Sydkoreas Kospi tyngdes av ett inställt besök från USA:s utrikesminister Mike Pompeo där avsikten var att besöka Nordkorea. President Donald Trump lär ha ställt in mötet på grund av att takten i en tänkt kärnvapennedrustning enligt uppgifter från Bloomberg News.

I Japan steg Nikkei 225 med 1 procent. Den femte dagen i rad med uppgångar. Under måndagen steg framförallt elektronikbolag och biltillverkare.

Kring utvecklingen i det pågående handelskriget mellan USA och Kina skedde inga framgångar under förra veckans möte enligt Bloombert News. Detta då de båda länderna träffades för att samtala. Nya tullar är på gång. Trump har hotat att införa 200 miljarder dollar i årliga importtullar från Kina som ett svar på höjda tullar från Kina.

"Vi står inför ett handelskrig som ser ut att eskalera de kommande månaderna" sade David Dollar som tidigare var en av president Barack Obamas högst uppsatta män inom utrikesministeriet.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.