Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-08-19

Börsuppgångar över hela linjen

wysiwyg_image

Asienbörserna visade uppgångar under veckans första handelsdag med stöd av positiv utveckling på de amerikanska börserna i fredags och hopp om nya stimulanser från regeringar och centralbanker.

Starkast gick de kinesiska marknaderna, som påverkades positivt av besked om åtgärder under helgen. Kinas centralbank uppgav att de kommer att börja publicera en ny referensränta, LPR, för bankerna som i förlängningen kan leda till lägre utlåningsräntor.

"Nedgången i låneräntor bådar gott för att efterfrågan på krediter i Kina och tillväxtutsikterna under andra halvan av 2019 väger upp effekten av de pågående handelstvisterna", sade ekonomerna Zhaopeng Xing och Raymond Yeung på ANZ enligt Investing.com.

Stämningen på Shenzhen-börsen påverkades också positivt av myndighetsplaner på att utveckla staden till ett tekniknav, enligt Bloomberg News.

På handelsfronten sade USA-presidenten Donald Trump i helgen att han inte är redo att sluta ett handelsavtal med Kina ännu. Hans rådgivare Larry Kudlow och Peter Navarro lät lite mer optimistiska om samtalen med Kina och alla tre avfärdade oron för att USA är på väg in i en recession pådrivet av handelskriget.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.