Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-03-23

Börsveckan: Fyra köplägen

wysiwyg_image

Börsveckan rekommenderar köp av Storytel. I en genomgång av fastighetsbolagen på Stockholmsbörsen tilldelas Balder, Heba och Castellum en köprekommendation medan Fabege och Klövern får rekommendationen avvakta.

Det framgår av uppgifter i det senaste numret av tidningen.

Tillväxtutsikterna för Storytel ser enligt Börsveckan riktigt bra ut. Tillväxten drivs av fler länder och abonnenter. Lönsamheten i bolaget later däremot vänta på sig och först 2023-2024 bedömer tidningen att Storytel
kommer att visa vinst. Rådet för aktien sätts upp till köp från avvakta.

Balder har fallit tillbaka under den senaste tidens börsnedgång i samband med utbrottet av coronaviruspandemin. Nedgången för Balder är i likhet med fastighetsbolag med mycket stor kontorsexponering trots att Balder har en hög andel hyresbostäder med lägre risk. Aktien handlas enligt tidningen till en substansrabatt kring 18 procent.

Heba har låg belåningsgrad jämfört med fastighetssektorn som helhet samt en trygg intjäning med sin exponering mot hyresbostäder. Sett till kassaflödet bedömer Börsveckan aktien vara lite dyr. Skulle den däremot värderas upp i linje med substansvärdet är uppsidan 15-20 procent Tidningen landar i en köprekommendation.

Castellum pekas ut som ett bra aktieval på en orolig börs. Aktien är enpålitlig utdelare med stark balansräkning och handlas dessutom till en hög substansrabatt. Kurspotentialen är inte lika stor som i manga andra bolag, men samtidigt är nedsidan begränsad enligt tidningen. Rådet blir köp.

Klövern satsar på tillväxt utanför Sverige och stora projektvinster kan komma att föreligga. Den finansiella riksen bedöms dock vara högre än för sektorn som helhet. Belåning uppges vara relativt hög. I dagsläget föredrar Börsveckan mer säkra aktieval inom sektorn och väljer därmed att avvakta med Klövern.

Börsveckan ser en risk i att en femtedel av Fabeges hyresavtal ska omförhandlas i år. Aktien, med en Stockholmsinriktad portfölj, handlas till en rejäl rabatt. Tidningen väljer att avvakta med aktien med en kortsiktig
horisont på ett år.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.