Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-05-06

Börsveckan: Här finns aktiefynden

wysiwyg_image

Tidskriften Börsveckan ger nya rekommendationer i sin senaste utgåva

Catenas aktie är ett effektivt sätt att få exponering mot tillväxten inom e-handeln.

Aktien har det senaste året slagit Stockholmsbörsen i sin helhet med råge och handlas med en hög premie sett substansvärdet, men prislappen är befogad anser Börsveckan som sätter en köprekommendation på aktien.

Bufab fick en köprekommendation av Börsveckan redan under förra året. Rapporten för det första kvartalet visade en stark organisk tillväxt med bibehållen hög lönsamhet. För den som tror att konjunkturen vänder och Bufab dras med är aktien inte ett fynd, men Börsveckan lutar åt att handelsbolaget klarar av att hantera en eventuell lågkonjunktur och behåller därför sitt köpråd.

Järnhandelskedjan Swedol har en förhållandevis låg värdering jämfört med många andra aktier på Stockholmsbörsen, men konjunkturkänsligheten skapar risker på nedsidan och Börsveckan väljer att sänka sin rekommendation till avvakta från det tidigare köprådet.

Även Sintercast får sin rekommendation sänkt från köp till avvakta. En stororder från Scania har fått aktien att rusa, och dagens värderingar lämnar små marginaler för "eventuella bakslag eller för en uppvärdering", menar tidningen.

Mjukvaruföretaget Upsales ser intressant ut, men det finns också stora osäkerheter kring tillväxt och lönsamhetsnivå. Därför ges rådet att avvakta

Säljstödsbolaget Lime Technologies är ett bra bolag med rättvis värdering och Börsveckan bibehåller sin avvaktarekommendation från en tidigare analys efter bolagets senaste kvartalsrapport.

Även till programvarubolaget Vitec har tidningen en avvaktande hållning. Bolaget har många fina egenskaper, skriver tidningen, men menar samtidigt att aktien för närvarande ser rättvist prissatt ut.

För sektorkollegan Formpipe ser 2019 ut att bli ett mellanår och även om utsikterna framöver ser bättre ut väljer Börsveckan att avvakta med köp.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.