Du är här

2018-07-11

Boxer tynger Com Hem

wysiwyg_image

Com Hems förvärvade verksamhet Boxer hade en konsumentchurn, i procent av unika konsumentkunder, på 16,6 procent i det andra kvartalet, jämfört med 19,3 procent i det första kvartalet.

"Vi slutförde systemintegrationen av Boxer under kvartalet och förväntar oss att realisera de återstående synergierna under andra halvåret. Med detta sista steg i integrationen av Boxer har vi nu ett helt integrerat bolag med alla funktioner centraliserade för båda varumärkena", säger vd Anders Nilsson i rapporten.

Boxer redovisar ett underliggande ebitda-resultat på 84 miljoner kronor för det andra kvartalet. Intäkterna uppgick till 403 miljoner kronor under kvartalet.

Analytikerna hade räknat med att Boxers ebitda skulle uppgå till 77,4 miljoner kronor andra kvartalet med intäkter på 409 miljoner kronor, enligt SME Direkt.

Boxers konsument-ARPU ökade med 5 kronor till 309 kronor till följd av prisjusteringar under första kvartalet och en högre andel kunder som köper två tjänster.

"Konsumentchurn är fortfarande på en hög nivå delvis på grund av en kvarvarande effekt av prisjusteringar men minskade med 2,7 procentenheter sekventiellt till 16,6 procent i kvartalet", skriver Anders Nilsson.

Boxer adderade 4.000 bredbandsabonnemang i kvartalet vilket är i linje med tidigare kvartal, medan antalet unika kunder och totalt antal abonnemang sjönk med 7.000 respektive 6.000, vilket vd påpekar är en förbättring jämfört med tidigare kvartal.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.