Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-10-31

"Bra intresse vid säljstarter"

Bostadsutvecklaren Besqab säljstartade i söndags ett projekt i Kärrtorp söder om Stockholms city samt ett i Ultuna söder om Uppsalas stadskärna. Intresset var stort vid båda dessa säljstarter, uppger de båda städernas affärsområdeschefer för Nyhetsbyrån Direkt.

"Med projekt i rätta lägen verkar det fortfarande vara ett stort intresse. Det kanske är tuffare på marknader där det finns mycket utbud av nyproduktion från många aktörer samtidigt. Vårt projekt i Kärrtorp hade folk väntat på känns det som", säger Staffan Grundmark, bostadsutvecklarens regionchef i Stockholm, till Nyhetsbyrån Direkt.

I projektet Zick Zack i Kärrtorp planerar Besqab för drygt 90 bostadsrättslägenheter på mellan 1 till 5 rum och kök.

"Vi hade det första släppet för tre veckor sedan och detta var andra etappen. Tillströmningen av folk var god och vi fick in rätt mycket intresseanmälningar. Vi har nu gått ut med 55 lägenheter, så ungefär halva projektet", säger han och påpekar att det kändes bra efter viss oro i spåren av skriverier och känslan av nuvarande marknad.

Samtidigt som säljstarten i Kärrtorp startade Besqab även försäljning av bolagets fjärde bostadsprojekt i Ultuna Trädgårdsstad. Det startades försäljning av 59 bostadsrätter, främst ettor och tvåor. Sammantaget i projektet som kallas Lindallén planerar bolaget för två hus och runt 120 lägenheter.

"Utifrån den besöksfrekvens och antalet intresseanmälningar som vi fick känns det som vi har en bra marknadskontakt i detta projekt", säger Uppsalaregionchefen Albert Koistinen till Nyhetsbyrån Direkt.

Han medger att utbudet av nyproducerat i Uppsala är stort i nuläget och att Besqab känner av det. Marknaden är allmänt mer normal i dagsläget jämfört med de senaste åren.

"Vi är de första ute med projekt i Södra staden-området och märker av ett stort intresse för detta projekt som lite utanför centrum", säger han med påpekande att det finns intressenter som föredrar det mer gröna och luftigare jämfört med projekt som är belägna mer inåt stadskärnan.

Besqab har sålt över 50 procent av bostäderna i de tre produktionsstartade projekten i Ultuna, säger han vidare.

Inför det fjärde projektet om sammantaget 120 lägenheter har Besqab i Ultuna Trädgårdsstad startat produktion av sammantaget 135 bostäder. Det har fördelat sig på 85 lägenheter, 22 stadsradhus, 14 villor och 14 kedjehus. Sammantaget planerar Besqab för 500 nya bostäder i området.

Besqab, fokuserar på bostadsutveckling i Stockholms- och Uppsalaområdet, hade vid halvårsskiftet sammantaget 82 procent bokat eller sålt i pågående produktion om 856 enheter. Av de 107 bostäder som då var i produktion i Uppsala var 44 procent bokat/sålt. I Stockholmsregionen var då 87 procent av de 749 bostäderna i pågående produktion bokat/sålt.

Besqab har en gräns på 30 till 50 procent försålt innan produktionsstart i projekt sker.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.