Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-06-21

Bra start för Veckans Aktie

wysiwyg_image

Sedan januari publicerar Aktiespararna en ny aktieanalys varje måndag. Vi gör en tidig utvärdering av de 22 första analyserna. 

De första 22 analyserna har resulterat i 14 direkta råd i form av köp eller sälj-rekommendationer. Dessutom har åtta avvaktaråd skrivits. Rådens prestation skiljer sig åt men i jämförelse mot index (OMXSGI) har råden överavkastat börsen med drygt 7% under den korta tid som gått. Där köpråd givetvis skapat överavkastning om dessa har presterat bättre än index och det motsatta för säljråd.  

I dagsläget ligger 10 av 14 råd bättre än index och alltså är det bara fyra som är sämre än index. Det innebär med andra ord att över 70% av våra rekommendationer har slagit index under detta dryga halvår som gått. 

Det bästa utfallet hittills var vårt säljråd på Sinch som vi publicerade den 28:e mars. Det råd som hittills utvecklats sämst är vårt köpråd av SBB som publicerades den 21:a februari. 

Man ska vara ödmjuk kring att det hittills har gått mycket kort tid. Investeringshorisonten är ett år och en riktig utvärdering kan börja göras i inledningen av 2023. 

Vi ser med tillförsikt fram emot resten av 2022 och ska fortsätta försöka hitta guldkorn i ett mycket svårnavigerat börsläge. Hoppas att ni vill fortsätta att ta del av dessa framöver.

Författare Robert Andersson