Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-26

BrainCool AB (publ): Patentgodkännande för Cooral® System i Japan

Cooral® System, erhöll precis marknadsgodkännande inom EU för att motverka oral mukosit, en allvarlig biverkan vid cancerbehandling.

Produkten erhöll 2015 ett rekordsnabbt svenskt godkännande. Bolaget gick därefter vidare med en internationell PCT-ansökan inom det s.k. prioritetsåret.

Ansökningsförfarandet är inne i internationell fas och produkten har även erhållit patentgodkännande för den kinesiska marknaden, där produkten dessutom innehar en form av fast-track.

VD Martin Waleij kommenterar;

-        Timingen är perfekt; vi har precis erhållit marknadsgodkännande inom EU och arbetar nu intensivt med affärsutvecklingsprojekt och regulatoriska projekt för produkten för den japanska marknaden. Vi har sedan tidigare en mindre japansk klinisk studie i ryggen inom allmän onkologi som rönt stort intresse hos både myndigheter och opinionsledare i Japan.

Att vi i tidig fas nu erhållit patentgodkännande i både Japan och Kina är ytterligare en kvalitetsstämpel för bolagets projekt inom onkologi.

Denna information är sådan information som BrainCool AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 26 juni

Författare BrainCool

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.