Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-06

BRAINCOOL: AVSER GÖRA RIKTAD EMISSION, PRECISERAR MILSTOLPAR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spotlight-noterade Braincool avser genomföra en riktad nyemission av aktier om cirka 30 miljoner kronor. Bolaget preciserar även vissa potentiella milstolpar för de kommande tolv månaderna.

Det framgår av ett pressmeddelande där BrainCool även medddelar att förberedelser har inletts för att byta handelsplats från Spotlight Stock Market till Nasdaq First North.

Braincool har gett i uppdrag till Arctic Securities att utreda förutsättningarna för den riktade nyemissionen som påbörjas omedelbart. Tillförd likvid avses, tillsammans med tilldelat EU-bidrag, under den kommande tolvmånadersperioden användas till regulatoriska processer, försäljning och marknadsföring, forskning och utveckling, rörelsekapital och immateriella rättigheter.

I samband med diskussioner med investerare har bolaget preciserat följande milstolpar som potentiellt kan nås under kommande tolv månader, heter det:

Ytterligare order av Braincool System i Tyskland och USA inom 6 månader

FDA-godkännande Cooral System (onkologi) inom 6-9 månader

Ytterligare bidragsfinansiering inom 6-12 månader

Uppdaterade riktlinjer för Brain Cooling inom 6 månader

Ytterligare publikationer inom 6 månader


Braincool ser ett byte till Nasdaq First North som lämpligt mot bakgrund av bolagets internationella verksamhet och affärsrelationer, uppges det i pressmeddelandet.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.