Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-10-11

Branta fall på Asienbörser

wysiwyg_image

Asienbörserna sjönk på bred front under torsdagen med störst nedgång för teknikbolagen. Börserna i Fastlandskina pressades med teknikbolag i täten för nedgångarna där Shanghai sjönk med 5,0 procent och Shenzhen med 6,2 procent.

Kursfallen på börserna i Asien kom efter större nedgångar i USA där investerarna valde att sälja av högt värderade teknikbolag. Nasdaq-börsen tappade drygt 4 procent på onsdagen.

I Japan föll Nikkei 225-index med 4,1 procent och i Hongkong sjönk Hang Seng med 3,9 procent. Även här var det teknikbolag som tappade mest.

Enligt analytiker och handlare var de stora rörelserna en fördröjd reaktion på större rörelser i obligationsmarknaden vilket varit en effekt av den senaste räntehöjningen från Federal Reserve och stark ekonomisk statistik från USA, skriver Bloomberg News.

I samband med att kurserna föll i USA kritiserade president Donald Trump återigen offentligt den amerikanska centralbankens åtagande att höja räntorna, vilket flera nyhetsbyråer rapporterade.

"Det här är mycket mer ränterelaterat än kring något som händer specifikt med teknikaktier", sade Ari Shrage, vd för Aliya Capital, till Bloomberg News.

Flera analytiker påpekade även att kursfallen på aktie- och obligationsmarknaden påverkats av algoritm-handel vilket är vanligt på börserna i New York, enligt Bloomberg News.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.