Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-01-22

Breda nedgångar i Asien

wysiwyg_image

Det asiatiska börshumöret var dämpat på tisdagen.

Utsikterna för den globala tillväxten och handeln ser fortsatt osäkra ut och nervositeten förstärktes när IMF sänkte sina utsikter för den globala tillväxten 2019 mot bakgrund av risker för den kinesiska ekonomin och brexit.

Samtidigt har optimismen för handelssamtalen mellan Kina och USA dämpats de senaste dagarna, där USA enligt uppgift planerar att begära utlämning av den arresterade Huawei-chefen från Kanada.

"Riskaptiten än ovanligt låg", sade Ajay Kapur, asienansvarig på Bank of America Merrill Lynch till Bloomberg på tisdagen.

Riskaversionen syntes i de monetära strömmarna och det senaste dygnet har pengar flyttat från aktier till säkrare placeringar och räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationer sjönk samtidigt som den japanska yenen stärktes.

Panasonic backade 2,7 procent på Hongkongbörsen som var ner en dryg procent. Tesla har skrivit på ett preliminärt avtal med det kinesiska Tianjin Lishen för leveranser av batterier till bolagets nya fabrik i Shanghai. Det uttalade syftet är att minska beroendet av japanska Panasonic.

De kinesiska myndigheterna presenterade för tredje gången en lista på spel som undantagits från det förbud mot kommersiella mobilspel som infördes i mars 2018. Inte heller denna gång fanns teknikkonglomeratet Tencent med på listan och aktien backade 2,3 procent på Hongkongbörsen.

Bland förlorarna i Kina syntes även flera läkemedelsbolag efter att regeringen meddelat att de kommer att försöka sänka priserna på medicin mot kroniska sjukdomar under det kommande året.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.