Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-28

BREDBAND2: RÖRRES STEG TILL 15,6 MLN KR 2 KV (10,3), OMS +8,9%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bredband2, som handlas på First North, ökade sitt rörelseresultat till 15,6 miljoner kronor (10,3) under det andra kvartalet 2020.

Nettoomsättningen steg med 8,9 procent till 179,2 miljoner kronor (164,5), enligt rapporten.

Resultatet efter skatt uppgick till 12,3 miljoner kronor (8,1). Kassaflödet från den löpande verksamheten beskrivs av bolaget självt som "fortsatt mycket starkt". Vid utgången av perioden (efter utdelning) uppgick kassan till 160 miljoner kronor.

"Arbetet med en förbättrad bruttomarginal fortsatt och kommer till största del genomföras under tredje kvartalet. Vi förväntar oss att arbetet med en förbättrad bruttomarginal kortsiktigt påverkar antalet nya kunder på grund av lägre intag och viss ökad förlust av kunder. Min bedömning är att vi kommer att kunna fortsätta utvecklas positivt med förbättrat resultat för innevarande år", skriver vd Daniel Krook i delårsrapporten.

Under det andra kvartalet ökade antalet bredbandskunder med cirka 6.100 (7.100) stycken netto. Intäkterna från företagsförsäljningen ökade med 11 procent och från privatförsäljningen med 8 procent jämfört med det andra kvartalet 2019.

"Bredband2 tillhör inte en utsatt sektor och är heller inte tydligt exponerad mot utsatta sektorer. PTS bedömning är att Covid-19-pandemin på kort sikt får relativt begränsad effekt på bredbandsutbyggnaden. Uppgifter tyder på att utbyggnaden i stort sett fortgår enligt planerna", skriver bolaget gällande covid-19-pandemins påverkan i delårsrapporten.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.