Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-06

Brighter AB (publ): Ytterligare patent för AI-övervakning av medicinteknisk utrustning beviljas i USA

Patentet säkerställer rättigheter till ett system som möjliggör AI-driven övervakning av funktionaliteten i medicinteknisk utrustning i samspel med relevant data från mobiltelefoner.

- Vi ser sedan länge stor potential på den amerikanska marknaden, och detta patent flyttar fram våra positioner för de unika möjligheter som nu växer fram där digitala vårdgivare behöver säkra relevant data inte bara från appar utan även medicinteknisk utrustning, säger Henrik Norström, vd på Brighter.

En datadriven tillsyn möjliggör att genom avancerad AI-teknik kontinuerligt kunna validera datainsamling på distans vilket krävs för att digitala vårdgivare ska kunna bedriva vård där det inte räcker med en app.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Norström, CEO
+46 733 40 30 45
henrik.norstrom@brighter.se

Certified Adviser
Brighters Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB +46 (0)8 - 684 211 10, adviser@eminova.se,www.eminova.se

Om Brighter AB (publ)
Brighter är ett svenskt health tech-bolag med en vision om en enklare vardag för människor som lever med en kronisk sjukdom. Vi tror att en datacentrisk approach är nyckeln till att ge smartare vård. Våra lösningar stärker och underlättar flödet av valida hälso- och behandlingsdata mellan patienter, deras nära och kära och deras vårdgivare - vilket kan förbättra livskvaliteten, minska belastningen på sjukvården och öppna upp nya möjligheter för datadriven forskning. Brighter är certifierat under ISO 13485. 2019 utnämndes bolaget till vinnare i Swecare Rising Stars Award.

Bolagets aktier är listade på Nasdaq First North Growth Market/BRIG.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.