Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-09

BRIGHTER: INLETT DIALOG MED ANDRA DISTRIBUTÖRER NIGERIA/GHANA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) På de geografiska marknader Brighter arbetar mot med sitt diabetesverktyg Actiste har pandemin i många fall lett till påfrestningar i vården.

Intresset är dock fortfarande stort, hävdade bolaget vid en kapitalmarknadsdag på torsdagen.

I Sverige har bolaget ett återförsäljarkontrakt med Vivbon, som Brighter hoppas kan leda till försäljning relativt nära i tiden. Det stora önskemålet är dock fortsatt att komma in i regionerna, enligt bolagets tillförordnade chef för försäljning och marknad, Åsa Svedenheim.

I Förenade Arabemiraten har tre kontrakt tecknats under våren/försommaren och status där är att bolaget väntar på godkännanden för bland annat permanent roaming. I Qatar finns sedan i januari avtal med distributören Al Danah och bolaget väntar på tillstånd gällande datalagring, något Brighter räknar med kan bli klart under det fjärde kvartalet.

I Thailand pågår enligt Åsa Svedenheim diskussioner med en möjlig partner, vilka dock försenats på grund av pandemin.

I de afrikanska länderna Nigeria och Ghana har Brighters distributörer som nyligen rapporterats velat omförhandla avtalen. Sedan exklusiviteten förlorats har bolaget inlett dialog även med andra distributörer, enligt Åsa Svedenheim.

För Storbritanniens del ligger fokus på att göra en klinisk studie, något som av bolaget bedöms vara oerhört viktigt som en möjlig dörröppnare.

Nya marknader som bearbetas inför 2022-2023 är enligt bolaget Polen och Frankrike i Europa, Egypten, Saudiarabien och Kuwait i Mellanöstern samt Malaysia och Filippinerna i Östasien.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.