Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-24

BRIGHTER/CAMANIO CARE: ORDFÖRANDE HÄMTAD FÖR FÖRHÖR AV EBM (NY)

(Tillägg: på flera ställen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Brighters och Camanio Cares ordförande, Truls Sjöstedt, har under onsdagen hämtats av Ekobrottsmyndigheten för förhör. EBM har även framfört önskemål om upplysningsvisa förhör med ytterligare företrädare för Brighter.

Det framgår av pressmeddelanden från bolagen.

Dagens industri uppger sig erfara att Truls Sjöstedt är anhållen som misstänkt för obehörigt röjande av insiderinformation vid två tillfällen under 2019. Ytterligare en person är anhållen misstänkt för grovt insiderbrott, skriver tidningen.

Aktien i Camanio Care, som utvecklar och säljer teknik inom vård och omsorg, var ned 6 procent efter 15-tiden.

Vårdutvecklaren Brighter har i nuläget ingen ytterligare information om vad ärendet gäller. Brighter-aktien föll 24 procent i onsdagshandeln efter tillkännagivandet. Senare mildrades kursfallet något.

Brighter var i december i hetluften efter ett ovanligt emissionsupplägg och fick då anmärkningar på upplägget från Aktiemarknadsnämnden. De delade meningarna rörde då att Brighter planerade att inte tillåta någon handel med teckningsrätter.

"Sammanfattningsvis kräver enligt Aktiemarknadsnämndens mening god sed på aktiemarknaden att teckningsrätter som ges ut i bolag på en handelsplattform eller en reglerad marknad noteras eller på annat sätt göra till föremål för organiserad handel, om inte nämnden i det enskilda fallet meddelar annat", skrev då Aktiemarknadsnämnden.

Brighter justerade efter anmärkningarna sitt emissionserbjudande och organiserade publik handel med teckningsrätter.

Bolaget meddelade även i januari att man förvärvat Nectarine Healths som är en svensk startup, där Brighter var intresserad av bolagets artificiella intelligensmjukvara och hårdvaruingenjörer. Förvärvet finansierades då genom en riktad emission. Köpeskillingen uppgick då till 1,5 miljoner euro, motsvarande cirka 15,7 miljoner kronor.

Anledningen till onsdagens förhör av Truls Sjöstedt är fortfarande okänd.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.