Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-08

Brunswick Real Estate: Nyfosa Finland förvärvar fastighetsportfölj i Finland till ett värde om cirka 2,1 miljarder kronor

2021-07-08
Nyfosa Finland har förvärvat en portfölj med nio kontorsfastigheter och en projektfastighet i den finska universitetsstaden Jyväskylä till ett totalt värde om EUR 208 miljoner, motsvarande cirka 2,1 miljarder kronor. Förvärvet skapar en bra plattform för fortsatt tillväxt. Säljare är Castellum.

Portföljen, som är en del av Castellums förvärv från Brunswick Real Estate och Blackstone Tactical Opportunities 3 juli i år består av moderna och hållbara kontorsfastigheter är centralt belägen i den expansiva regionsstaden Jyväskylä, Finlands femte största stad med två av landets större universitet. Fastigheterna har en yta om totalt 67 tusen kvadratmeter med en årlig hyresintäkt om cirka EUR 18 miljoner, motsvarande cirka 183 miljoner kronor.

Portföljen har en stor variation av hyresgäster där de största utgörs av TietoEvry, Jyväskylä universitet och Airbus Defence & Space. Förvärvet inkluderar även en attraktivt belägen projektfastighet med befintlig byggrätt för 8 tusen kvadratmeter kontor. Den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till 95 procent. Total genomsnittlig återstående avtalstid uppgår till 1,4 år. Cirka 60 procent av nuvarande hyresintäkter avser löpande hyresavtal som rullar på 12-månadersbasis där hyresgästerna i genomsnitt hyrt sina lokaler i 8,5 år.

Förvärvet finansieras genom eget kapital och upptagande av lån. Brunswick Real Estates ägarandel i förvärvet utgör 1.9 procent. Tillträde äger rum den 12 juli 2021.

"Jyväskylä-portföljen är ett mycket bra komplement till våra senaste förvärv i Nyfosa Finland. Vi är självklart otroligt glada att få fortsätta att förvalta och utveckla denna välfungerande portfölj. Vårt team kan fastigheterna och känner hyresgästerna väl, och i synnerhet är det roligt att få fortsätta jobba med teamet i Jyväskylä", kommenterar Hanna Rauhala, Partner och Head of Finland på Brunswick Real Estate.

För mer information:
Hanna Rauhala, Partner och Head of Finland of Brunswick Real Estate
m: +358 40 029 7312
e: hanna.rauhala@brunswickrealestate.com

Om Brunswick Real Estate
Brunswick Real Estate är en ledande investerare på den nordiska fastighetsmarknaden, med ett erbjudande som omfattar kapitalförvaltning genom fastighetsinvesteringar och kreditfinansiering. Brunswick bygger oberoende investeringsplattformar med väl definierade investeringsstrategier i nära samarbete med nordiska och internationella investerare och lokala partners. Teamet består av cirka 60 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. Läs mer på: www.brunswickrealestate.com

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.