Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-24

BUBLAR: SENARELÄGGER LANSERING AV HELLO KITTY AR TILL 2021

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade Bublar har tillsammans med Sanrio beslutat att senarelägga den globala lanseringen av Hello Kitty AR: Kawaii World till år 2021 på grund av den osäkerhet som råder till följd av pandemin med covid-19.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den ändrade lanseringstidpunkten gör att möjliga intäkter senareläggs, men också att planerade marknadsföringskostnader skjuts framåt och inte kommer att belasta resultatet för 2020.

"Med tanke på situationen med nedstängningar och olika restriktioner i länder och marknader, är en global lansering under dessa förhållanden inte lämplig. Även om marknaderna nu lättar på sina restriktioner och långsamt öppnar upp, är det fortfarande ett osäkert läge under en tid framöver", skriver Bublar.

Hello Kitty AR: Kawaii World är ett platsbaserat mobilspel med förstärkt verklighet som spelarna behöver vara utomhus för att spela. Spelet uppmuntrar till samarbete och rörelse genom att leta upp och interagera med Sanrios karaktärer på platser i omgivningen.

"Med tanke på den nuvarande situationen med Covid-19 har vi ett stort ansvar från båda företagen gentemot våra framtida spelare att inte öka spridningen av viruset och samtidigt lansera och marknadsföra ett mobilt platsbaserat spel med funktioner som inte går i linje med riktlinjer som att hålla avstånd och att samlas i grupper. Vi vill att Hello Kittys fans och framtida spelare ska känna sig trygga och vara trygga", säger Magnus Granqvist som är vd för Bublar Groups spelstudio Virtual Brains.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.