Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-07-13

Bud på vårdbolaget – rally i aktien

wysiwyg_image

Ramsay Generale, RGDS, lägger bud på Capio motsvarande 48:50 kronor kontant. Erbjudandet värderar Capios aktier till cirka 6.846 miljoner kronor och motsvarar en premie om cirka 22 procent jämfört med stängningskursen för Capio-aktien den 21 juni 2018.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Fullföljande av budet är villkorat bland annat av att erbjudandet accepteras av aktieägare med motsvarande 90 procent av Capior.

RGDS har sitt säte i Paris i Frankrike och dess aktier är upptagna till handel på Euronext Paris.

Aktien rusar

Capios aktie studsar uppåt rejält. Vid lite efter 11.00 är kursen upp över 21 procent.

Styrelsen avvisar budet

Capios styrelse avvisar det kontantbud om 48:59 kronor per aktie som Ramsay Génerale de Santé (Ramsay GDS) som offentliggjorde nu på fredagsmorgonen.

"Styrelsen anser att budet inte tillräckligt väl avspeglar det fundamentala värdet av Capio och anser att en möjlig ompositionering av Capio mot de nordiska marknaderna har potential att väsentligt förstärka förmågan att genomföra Capios strategiska fokus och att driva aktieägarvärde", skriver Capios styrelse i ett pressmeddelande.

Styrelsen kommer att offentliggöra sitt formella ställningstagande gällande budet i enlighet med take-over-reglerna, inklusive bakgrunden till sitt avvisande av budet, senast två veckor innan slutdatumet för acceptfristen för budet.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.