Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-27

BUFAB: GOD EFTERFRÅGAN SER UT ATT FORTSÄTTA IN I 4 KV ENL VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Handelsbolaget Bufabs vd Johan Lindqvist ser positivt på framtiden, trots utmaningar i marknaden, och han uppger att den goda efterfrågan ser ut att fortsätta in i det fjärde kvartalet.

Det skriver han i rapporten för det tredje kvartalet.

"Tillsammans med fortsatt låga lagernivåer i hela tillverkningsindustrin i Europa och Nordamerika ser jag därför goda förutsättningar för en fin utveckling även framöver", skriver han.

Utmaningen framöver blir att möta normaliseringen av kostnadsnivån med ytterligare ökad produktivitet och att hantera den ansträngda försörjningssituationen på marknaden, samt på att fortsätta arbetet med att föra ökade kostnader för råmaterial och transport vidare till kund, enligt vd:n.

Situationen kring den ansträngda försörjningskedjan globalt och ökade priser på råmaterial och transporter förväntas fortsätta åtminstone in i första halvan av 2022, enligt Bufab.

Bolaget har, liksom de flesta andra företag, drabbats av stora prisökningar på råmaterial och frakt men har hittills kompenserat för detta genom att föra dessa vidare till kund.

"Detta arbete, tillsammans med de högre volymerna relativt jämförelsekvartalet, har resulterat i en god bruttomarginal i kvartalet", skriver Johan Lindqvist i rapporten.
Författare Direkt-SE