Bli medlem
Bli medlem
lakareutangranser

Du är här

2022-04-25

Bufab – löser kunders C-parts problem med hög organisk tillväxt

wysiwyg_image

På fotot (från vänster): Bufabs styrelseordföande Bengt Liljedahl, Bufabs VD Johan Lindqvist samt Aktiespararnas Edin Paradzik.

Bufab, som startades 1977, är ett Värnamo-baserad företag, som under hela tiden trogen hållit sig till sin affärsidé ”att på ett smidigt sätt lösa sina kunders C-parts problem”. ”Detta kommer styrelsen att försatta med även i framtiden” berättade styrelsens ordförande Bengt Liljedahl.

Bufabs bolagstämma, som ägde rum den 21 april på Vandalorum, invigdes av styrelsens ordföranden, tillika största aktieägare i bolaget, Bengt Liljedahl. ”Efter 2 år med icke fysiska bolagsstämmor var det äntligen dags att träffas igen”, konstaterade en glad styrelseordförande som även berättade att han såg fram emot kvällens fotbollsmatch Värnamo vs Malmö.

Bolaget nettomsatte 5,8 miljarder under 2021 med en organiskt tillväxt på hela 23%. Resultat per aktie slutade på 12,57 kr (mot 8,04 kr för 2020).” 2021 blev ett starkt år baserat på en god underliggande efterfråga inom alla segment”, berättade Bufabs VD Johan Lindqvist. Bolaget hade under morgonen även släppt ett Q1 rapport som togs väl emot av aktiemarknaden.

Aktiespararnas bolagsbevakare Edin Paradzik gratulerade bolagets styrelse, ledning och alla medarbetare till fina resultat under det gångna året. Därefter frågade Paradzik:

”Förutom att ni har avvecklat bolagets verksamhet i Ryssland, hur har kriget i Ukraina påverkat bolaget?”

Svaret kom från VD Lindqvist:

” Just nu upplever vi transport till våra kunder som en stor utmaning. Det är brist på chaufförer och ganska långa väntetider. Många av chaufförer är från Östeuropa och deras fokus ligger mer på att leverera till Ukraina. Det andra utmaningen vi brottas med är råvarupriserna för våra produkter. Här har vi lyckats parera genom prishöjning mot våra kunder. Vi har även upptäckt är att råvarorna som kom från Ukraina har påverkat våra leverantörer och indirekt påverkar oss. ”

Bolaget hade under 2021 förvärvat 3 bolag och under 2022 redan gjort två förvärv.

Paradzik undrade:

”Hur är det med förvärvs klimatet idag och har ni framförallt fokus att förvärva inom Norden”?

VDn Lindqvist svarade att många av dem tilltänkta förvärvsobjekt har fått en ökad värdering under 2021 och att värderingarna idag har blivit lite lägre. ”Vi arbetar med förvärv långsiktigt. Oftast börjar man med ett samarbete med ett bolag och det kan ta långt tid innan vi och bolagets nuvarande ägare har bestämt sig för att köp respektive försäljning. När det gäller förvärvsstrategi så ligger inte det primära fokuset på just Norden utan vi utvärderar varje möjlighet för sig oavsett geografisk läge.”

Under bolagsstämman fattades det beslut om en utdelning på 3,75 kr/aktie samt beslut om långsiktigt aktierelaterad incitamentsprogram där bolaget gav ut 200 000 st nya köpoptioner.

Efter bolagsstämman bjöd Bufab samtliga närvarande på en trivsam lunch.

 

Bolagsbevakare: Edin Paradzik

 

 

 

 

 

Författare Bolagsbevakningen