Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-07

BULTEN: LEVERANSER I FSP-KONTRAKTET INLEDS DEN 24 JUNI

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det fullservicekontrakt (FSP) för leverans av fästelement som fordonsunderleverantören Bulten enligt besked den 2 juli tecknade med en europeisk fordonstillverkare, med ett årligt värde om cirka 60 miljoner euro vid full takt, kommer att leveransstartas den 24 juli. Uppstartskostnaderna beräknas uppgå till cirka 1 miljon euro under de inledande kvartalen efter övertagandet av affären.

Det framgår av ett pressmeddelande i spåren av beskedet den 2 juli om att leveranser beräknades starta "under andra halvåret 2020" med nuvarande volymer, vilka förväntas växa till full takt allteftersom fordonsindustrin återhämtar sig från nedstängningsperioden till följd av covid-19.

Som tidigare har meddelats är kontraktet är ett övertagande av en befintlig FSP-lösning till två monteringsanläggningar och sträcker sig över fem år.

"Kontraktet kommer att förbättra utnyttjandet av ett antal tillverkningsanläggningar för Bulten och dess leverantörsbas, och kommer inte att kräva några större investeringar. Marginalförbättringar förväntas när det nya kontraktet är fullt implementerat och optimering har genomförts", skriver bolaget på tisdagen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.