Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-22

BULTEN: MARKANT BÄTTRING ANDRA HÄLFT 3 KV, TAR MARKNADSANDELAR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bulten hade en avvaktande inledning på det tredje kvartalet, i spåren av covid-19, men mot slutet av augusti och i september skedde en markant förbättring.

Det skriver vd Anders Nyström i bolagets delårsrapport.

Rörelseresultatet i kvartalet steg till 40 miljoner kronor (-8) vilket speglar främst de högre försäljnings- och produktionsvolymerna.

Alla de medarbetare som till följd av pandemin har varit inkluderade i arbetstidsförkortning eller korttidspermittering är sedan den 1 oktober tillbaka i full tjänst, uppger vd:n.

Under kvartalet ökade Bultens nettoomsättning med nära 19 procent och orderingången med drygt 70 procent.

"Den högre omsättningen och kraftigt förbättrade orderingången visar en fordonsmarknad i återhämtning och vi fortsätter att vinna marknadsandelar som en följd av att nöjda kunder har anförtrott oss nya kontrakt", skriver Anders Nyström.

Marknadsutvecklingen under resterande delen av 2020 är svårbedömd på grund av covid-19 och makroekonomiska faktorer som kan påverka Bultens kunders produktion.

"Vi kommer liksom tidigare under året att anpassa vår verksamhet till förändringarna i vår omvärld", avslutar Anders Nyström sitt vd-ord.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.