Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-21

CALLIDITAS: LICENSAVTAL MED STADA, FÖRSTA BETALNING 205 MLN KR (NY)

(Tillägg: tredje stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Calliditas och tyska Stada har ingått ett licensavtal för att lansera ett specialistläkemedel som, om det godkänns, kan bli den första EU-godkända behandlingen som är fokuserad på nedreglering av Iga1 till europeiska patienter med den kroniska autoimmuna njursjukdomen Iga-nefropati (Igan).

Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet omfattar Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), Schweiz och Storbritannien.

Enligt villkoren i avtalet har Calliditas rätt till en första betalning på 20 miljoner euro (cirka 205 miljoner kronor) efter undertecknandet och upp till ytterligare 77,5 miljoner euro (cirka 795 miljoner kronor) i framtida betalningar kopplade till fördefinierade regulatoriska och kommersiella milstolpar.

Stada är också skyldig att betala differentierade royalties på nettoförsäljningen, uttryckt i procent mellan intervallet nedre delen av 20 och nedre delen av 30.

"Samarbetet kring denna orala särläkemedelskandidat kombinerar Calliditas expertis inom drug delivery med Stadas aktiva partnerstrategi och paneuropeiska marknadsförings- och försäljningsexpertis, däribland inom specialistläkemedel och nefrologibehandlingar", skriver bolaget.
Författare Direkt-SE