Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-23

CAMURUS: HÖJER OMSÄTTNINGSPROGNOSEN FÖR 2020

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Läkemedelsbolaget Camurus reviderar upp bolagets omsättningsprognos för helåret 2020 till spannet 340-380 miljoner kronor, jämfört med tidigare prognos om 290-330 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Prognosen för produktförsäljningen höjs samtidigt till 310-340 miljoner, mot tidigare 240-280 miljoner kronor för helåret.

Förbättringar drivs av ökande marknadsandelar för Buvidal för behandling av opioidberoende i Europa och Australien, heter det.

Rörelsekostnaderna uppskattas fortsatt uppgå till 570 till 610 miljoner kronor. Det inkluderar avsättning för juridiska kostnader för det nyligen initierade skiljeförfarandet i England med Camurus partner Braeburn.

"Efter en försäljning av Buvidal som varit starkare än förväntat under första halvåret 2020 höjer vi prognosen för omsättning och produktförsäljning och förväntar oss en motsvarande förbättring av helårsresultatet", skriver bolagets vd Fredrik Tiberg.

Covid-19-pandemin uppges av bolaget både haft positiv och negativ inverkan på verksamheten. Det har varit en katalysator för upptag i kliniker med erfarenhet av Buvidal, men har också begränsat tillgången till hälso- och sjukvårdspersonal och därigenom fördröjt patientupptaget på vissa marknader.

Camurus justerade senast upp guidningen den 7 maj.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.