Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-13

CANTARGIA: GODA RESULTAT VISADE AV EFFEKTMÅTT CANFOUR-STUDIEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Cantargia meddelar att ett vetenskapligt abstrakt med nya kliniska interimsdata från Canfour-studien har publicerats inför Esmo-konferensen som startar 16 september.

I 15 patienter med icke-småcellig lungcancer (NSCLC) som utvärderats för effekt, visar nadunolimab (CAN04) i kombination med gemcitabin/cisplatin en responsfrekvens (ORR) på 60 procent, varaktighet av respons (DOR) på 6,2 månader i median och en progressionsfri överlevnad (PFS) på 8,2 månader i median.

"Alla dessa effektmått uppvisar bättre resultat jämfört med historiska kontrolldata för enbart gemcitabin/cisplatin. Säkerhetsprofilen var god", skriver Cantargia i ett pressmeddelande.

Abstraktet som lämnats in inför kommande Esmo-konferensen baseras på resultat som var aktuella då detta lämnades in i början på maj 2021.

Efter att abstraktet lämnats in presenterades uppdaterade resultat för Pdac-armen den 19 maj 2021. På postern kommer uppdaterade NSCLC-data från avläsning i augusti 2021 att presenteras.

"Möjligheten att presentera uppdaterade interimsdata under Esmo-konferensen är en viktig bekräftelse för nadunolimab och vi ser fram emot att redovisa ett mera komplett dataset under själva konferensen. I enlighet med vad vi meddelat tidigare fortsätter nu Canfour-studien att rekrytera patienter som förberedelse inför kommande randomiserade studier", kommenterar Göran Forsberg, vd på Cantargia.

I Canfour-studien har 30 av de 31 planerade patienterna med NSCLC påbörjat behandling och den sista patienten förväntas att rekryteras under tredje kvartalet 2021. En ytterligare kohort på upp till 40 patienter med icke-skivepitel NSCLC kommer därefter att rekryteras i en ny behandlingsarm, där första eller andra linjens kombinationsbehandling med carboplatin/pemetrexed kommer att utvärderas. För PDAC har rekrytering till en extensionskohort nyligen fullbordats och resultat från denna planeras att presenteras under det första halvåret av 2022.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.