Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-07

CAPSEK: INVESTERAR I RESTAURANG-APPEN PUBQ

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Capsek Ventures, som investerar i tillväxtbolag främst inom techsektorn, blir delägare i det svenska företaget Pubq vars affärsidé kan beskrivas som en typ av kassasystem för restaurangbranschen i appformat. Capseks investering görs i samband med en nyemission som Pubq gör.

Det framgår av ett pressmeddelande från Capsek Ventures vars aktie på tisdagen noterades på handelsplattformen NGM Nordic SME.

Pubq erbjuder en white label-app där restaurangens varumärke syns. I appen kan kroggäster sköta både beställningar och betalningar digitalt. Restaurangerna får även tillgång till ett lojalitetsprogram, ett bordsbokningssystem och möjligheter till marknadsföring.

"Bland Pubq:s kunder finns bland andra Barjaco (pubkedjan Pitchers med mera) och man för nu en dialog med en större internationell restaurangkedja", uppges det.

Pubq befinner sig i en fas där en stor del av arbetet handlar om att skala upp affärsmodellen och förfina sätten att ta betalt.

"Fokus ligger helt på digitala köpkanaler. Vår lösning ger våra kunder nya möjligheter att ta betalt och samtidigt stärka sitt varumärke. Just nu gäller det ju att undvika all form av köbildning. Med vår app kan gästerna sitta kvar vid sitt bord och fortfarande hålla avstånd", säger Henrik Walldén som är vd på Pubq.

Capsek Ventures uppger sig se tecken på att Pubq:s affärsmodell fungerar.

"Den mindre investering vi gör nu kan ses som en strategisk titthålsinvestering för att kunna investera mer i den kommande A-rundan", säger Capseks vd Henrik Jerner.

Capsek Ventures aktie hade på tisdagen handelsdebut på handelsplattformen NGM Nordic SME. Aktien var vid lunchtid ned cirka 30 procent jämfört med teckningskursen i den unit-emission som gjordes inför noteringen.

Northern Capsek Ventures tillfördes i emissionen 9,4 miljoner kronor och runt 75 nya aktieägare.

"Vi är stolta över att vara ett av få bolag som genomför en IPO under rådande marknadsläge med den corona-kris vi befinner oss i. Emissionen tecknades till cirka 78 procent vilket vi tycker är ett bra utfall", uppgav vd Henrik Jerner när emissionsutfallet presenterades.

Teckningskursen på 11 kronor per unit motsvarade en pre-money värdering av Capseks aktiekapital på cirka 29,4 miljoner kronor, eller strax därunder med tanke på den teckningsoption som ingick i varje unit.

Capsek genomför investeringar i portföljbolag, företrädesvis genom kontant nyemission i kombination med betalning i Capsek-aktier, en så kallad apportemission. När prospektet upprättades ägde bolaget aktier i Appspotr, Hoodin och Glase Fintech.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.