Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-21

Per Carleö utses till Head of Brand och medlem i Telia Companys koncernledning

I sin roll som SVP, Head of Brand, kommer Per Carleö att vara ansvarig för att förändra synen på varumärket och hur Telias portfölj av varumärken används i bolagets kommunikation. Han ska också hjälpa till med att etablera Telia som en digital operatör med ett tydligt syfte, erkänd för att leverera ett förstklassigt kundomhändertagande och dito digitala upplevelser. Per Carleö kommer att bidra med nytänkande till alla varumärkesaktiviteter i Telia, i nära samarbete med affärschefer och marknadsföringsteam på samtliga marknader.

- Per är en mycket kreativ och affärsinriktad person med starkt fokus på att bygga sin vision för varumärken utifrån kundens perspektiv. Han tillför en unik uppsättning färdigheter och erfarenheter, samt dokumenterad erfarenhet av att förnya ikoniska varumärken och skapa holistiska och effektiva marknadsföringskampanjer, senast på Volvo Cars. När vi nu förbereder oss för att förnya Telias syfte, strategi och varumärke, är jag mycket glad över att Per kommer att vara en del av vår koncernledning och hjälpa oss att påskynda vår förändringsresa, säger Allison Kirkby, vd och koncernchef i Telia Company.

Per Carleö har 25 års erfarenhet inom varumärkesbyggande, marknadsföring, kommunikation, strategi och ledarskap från fordonsindustrin samt medie- och reklambyråer. De senaste 15 åren har han haft flera ledande globala, regionala och lokala befattningar inom Volvo Cars, senast som marknadsdirektör och medlem av ledningsgruppen i Volvo Car Sweden.

När förändringarna trätt i kraft kommer Telia Companys koncernledning att bestå av:
Allison Kirkby, VD och Koncernchef
Per Christian Mørland, Executive Vice President, finanschef
Jonas Bengtsson, Executive Vice President, chefsjurist och chef för Corporate Affairs
Cecilia Lundin, Executive Vice President, chef för People Experience & Culture
Rainer Deutschmann, Senior Vice President, Group COO
Markus Messerer, Senior Vice President, chef för Strategy/Innovation & Global Business
Rachel Samrén, Senior Vice President, Chief External Affairs, Governance & Trust Officer
Per Carleö, Senior Vice President, chef för Brand
Anders Olsson, Executive Vice President och chef för Telia Sverige
Heli Partanen, Senior Vice President och chef för Telia Finland
Stein-Erik Vellan, Senior Vice President och chef för Telia Norge
Dan Strömberg, Senior Vice President och chef för LED
Casten Almqvist, Senior Vice President och chef för TV & Media
 
För mer information, kontakta gärna vår presstjänst: 0771 77 58 30, besök Newsroom (http://www.teliacompany.com/sv/nyhetsrum/) och följ oss på Twitter @Teliacompany (https://twitter.com/Teliacompany).
Framtidsinriktade uttalanden
Uttalanden i pressreleasen avseende framtida förhållanden och händelser, inklusive framtida utveckling och uttalanden om trender, är framtidsinriktade uttalanden. Till sin natur är sådana framtidsinriktade uttalanden osäkra och innefattar risk eftersom de hänför sig till eller är beroende av framtida förhållanden som ännu inte inträffat. Det kan inte garanteras att framtida resultat inte kommer att avvika väsentligt från de angivna eller förutskickade beroende på ett flertal faktorer, varav många är utanför företagets kontroll.
  
Vi är Telia Company, den nya generationens telekomföretag. Våra cirka 21 000 duktiga kollegor möter miljontals kunder varje dag i världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt - året om. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder och vårt huvudkontor ligger mitt i teknik- och innovationshjärtat Stockholm. Läs mer på www.teliacompany.com.

Författare Telia Company

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.