Du är här

2018-07-30

Carnegie ser potential i Mekonomen

wysiwyg_image

Carnegie har höjt sin rekommendation på Mekonomen från behåll till köp. Riktkursen justeras upp från 135 till 160 kronor.

Det framgår av en analys med titeln "In good repair", som publicerades på måndagsmorgonen och som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av på eftermiddagen.

Carnegie har höjt sina estimat för Mekonomens justerade vinst per aktie med cirka 10 procent och investmentbanken tror, i ett längre perspektiv, att aktien kan nå 200 kronor år 2020.

Investmentbanken menar att bolagets resultatmässiga återhämtning i det andra kvartalet var "överraskande stark" och argumenterar för att den svenska delen nu har tillfrisknat från de självorsakade problem som uppstod under 2016, exempelvis byte av IT-system.

Carnegie tror på tvåsiffrig procentuell vinsttillväxt de tre kommande kvartalen och här hänvisas till bland annat lättare jämförelsetal i den norska verksamheten där effekten från minskad försäljning av DAB-apparater håller på att klinga av.

Mekonomen-aktien steg 16 procent till 146 kronor i fredags efter rapporten för det andra kvartalet. Kursen fortsätter upp på måndagen och noterades vid 14.30-tiden till drygt 150 kronor, eller 3 procent upp för dagen.

Bilservicebolagets justerade rörelseresultat uppgick till 198 miljoner under det andra kvartalet, 14 procent högre än väntat och 14 procent högre än motsvarande kvartal 2017.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.