Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-15

CASTELLUM: VD TROR PÅ HÖGRE FÖRVALTNINGSRESULTAT HELÅRET 2020

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget Castellum anser sig hittills ha klarat utmaningarna från coronapandemin bra, och vd Henrik Saxborn tror att året kommer att avslutas bra.

"Jag vågar efter vårt starka första halvår ödmjukt tro att även 2020, trots pandemin, kommer att innebära en ökning av förvaltningsresultatet, och därmed även utdelningen, för 23:e året i följd", skriver han i rapporten för det andra kvartalet 2020.

Han menar dock att det är för tidigt att dra några slutsatser om hur coronapandemin slutligen kommer att påverka fastighetsbranschen.

För det andra kvartalet har 99 procent av de aviserade hyrorna betalats och Henrik Saxborn bedömer att det tredje kvartalet kommer att följa samma mönster.

Totalt uppgår de lämnade rabatterna till 14 miljoner kronor, varav det statliga stödprogrammet täcker hälften av beloppet.

"Trots pandemins påverkan på samhället har vi hittills i stort sett inga konkurser och hyresförlusterna för andra kvartalet är i nivå med föregående år", skriver Henrik Saxborn och konstaterar att bolaget inte sett någon resultatmässig påverkan från pandemin under det gångna kvartalet.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.