Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-06

CATENA: FÖRVALTNINGSRES 2 KV ÖVER ESTIMAT, HET LOGISTIKSEKTOR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget Catena har på morgonen presenterat sin delårsrapport inklusive siffror för det andra kvartalet.

Hyresintäkterna uppgick till 343 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021, strax under analytikers konsensus på 344 miljoner kronor enligt Infront. Förvaltningsresultatet blev 211 miljoner, jämfört med förhandstipset på 207 miljoner kronor.

Fastighetsbolagets hållbarhetsambitioner avspeglas i bland annat utgivna gröna obligationer, uppger vd Jörgen Erkisson i rapporten. En tilldelning av kreditbetyget BBB- från Nordic Credit Rating och en första emission i juni om totalt 1,4 miljarder kronor har utökat bolagets finansieringsalternativ framåt, framhåller han vidare.

Catena uppger sig se en het logistiksektor framöver där målsättningen är att bygga ytterligare logistikanläggningar om cirka 55.000 kvadratmeter på existerande byggrätter.

Orealiserade värdeförändringar på Catenas fastigheter uppgick under det andra kvartalet till 200 miljoner kronor (65,8). Det är enligt Jörgen Eriksson en effekt av ökat intresse från investerare och en efterfrågeökning som baseras på bland annat lägre direktavkastningskrav.

Covid-19 har för fastighetsbolaget inneburit påfrestningar, men också affärsmässiga möjligheter, skrivs det i rapporten. Under perioden har bolaget gjort överenskommelser om att gå från kvartals- till månadsbetalningar för hyresbetalningar. Därtill har 2,8 miljoner kronor netto efter statligt stöd lämnats i rabatter relaterade till covid-19.

Under kommande kvartal räknar Catena med fortsatta likviditetslättnader i motsvarande omfattning, framgår det.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.