Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-22

CATENA MEDIA: NU ATTRAKTIV RELATION RISK OCH AVKASTNING - CAR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Catena Medias besked om att det andra kvartalet utvecklats väl trots låg bettingaktivitet har, i kombination med refinansieringen, sänkt risken i bolaget avsevärt.

Det menar Carnegie som på onsdagen återupptagit bevakningen av kundanskaffningsbolaget efter att ha varit rådgivare i samband med framtagandet av bolagets nya finansieringslösning under första halvåret.

"Även om aktien har utvecklats starkt sedan bottenpunkten i mitten av mars ser förhållande mellan risk och avkastning attraktivt ut", skriver Carnegie som rekommenderar köp av aktien, något Nyhetsbyrån Direkt har rapporterar tidigare under onsdagen.

Banken konstaterar att de preliminära siffrorna för det andra kvartalet, däribland en tillväxt på 17 procent, visar på en siffermässigt positiv utveckling i bolaget. Delar av medvinden kan vara temporär med tanke på att fysiska kasinon har hållits stängda under pandemin. Å andra sidan kan nedstängningarna komma att påskynda migrationen till onlinespelande, resonerar Carnegie i analysen.

Banken har enligt egen utsago försiktiga estimat vad gäller 2021. Det motiveras med utvecklingen inom europeisk bettingsektor.

"Det kan emellertid finnas en uppsida i form av regleringsförändringar, det vill säga i Nederländerna, sportaktivitet (fler större evenemang och angående hur bolaget kapitaliserar på sin position i USA", skriver Carnegie.

Carnegie nya riktkurs ligger på 38 kronor, drygt 30 procent över den på onsdagseftermiddagen rådande kursen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.