Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-03-20

Cell Impact: Cell Impacts nya produktionslina är i drift

CELL IMPACTS NYA PRODUKTIONSLINA ÄR I DRIFT

Cell Impact AB har tidigare informerat om sin pågående installation och färdigställande av en ny produktionslina i Karlskoga för produktion av flödesplattor. Huvudsyftet med produktionslinan är att i närtid kunna möta kundernas efterfrågan på ökade volymer av flödesplattor till bränsleceller. En stor del av detta arbete och relaterade investeringar har ägt rum under 2016.

Bolaget kan nu meddela att ovanstående produktionslina har tagits i kommersiell drift. Linan har på ett tillfredställande sätt uppnått ställda krav i samband med slutförande av en ramordern från en kinesisk kund kommunicerad den 16 november 2016. Det ger Cell Impact i nuläget möjligheten att producera flödesplattorna i en hög takt.

Cell Impact har därmed uppnått en viktig milstolpe att kunna ta större volymorder. Bolaget bedömer även att det finns utrymme till förbättringar i produktionslinan med att ytterligare öka produktiviteten och därmed kunna presentera ett än mer kostnadseffektivt och attraktivt erbjudande till kunderna. Cell Impact kommer att uppdatera sin hemsida med en video som visar tillverkning av flödesplattor i den nya produktionslinan.

"Vi är mycket nöjda att ha genomfört denna viktiga milstolpe där tidpunkten för ett idrifttagande är mycket god nu när bränslecellsmarknaden äntligen tar fart. Jag vill även framföra mitt tack till Almi för den finansiering vi erhållit i form av ett investeringslån som gjort det möjligt att idag förfoga över en färdigställd produktionslina", säger Mats Wallin, Cell Impacts VD

Karlskoga 20 mars 2017

För ytterligare information, kontakta:

Mats Wallin, VD Cell Impact AB (publ), + 46 70 568 88 40
mats.wallin@cellimpact.com mailto:mats.wallin@cellimpact.com

eller

Tove Langlet, Ordförande i Cell Impact AB (publ), + 46 70 731 00 07
tove.langlet@nordellpartner.se mailto:tove.langlet@nordellpartner.se

Denna information är sådan information som Cell Impact AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 20 mars 2017 kl. 08:50 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Cell Impact Pressrelease 2017-03-20.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=19758

Cell Impacts B shares are listed on the Nasdaq First North since February 20, 2013 (ticker code: CI B). Cell Impacts Certified Adviser on Nasdaq First North is Erik Penser Bank www.penser.se http://www.penser.se

Författare BEQ

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.