Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-23

CELLAVISION:FORTSATT STOR PANDEMIEFFEKT, TECKEN PÅ ÅTERHÄMTNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Cellavision hade en negativ effekt av covid-19-pandemin på försäljningen under tredje kvartalet. Samtidigt kunde bolaget se tecken på återhämtning av efterfrågan på de flesta av sina marknader.

Det skriver vd Zlatko Rihter i delårsrapporten.

Effekten av covid-19-pandemin inom hematologisegmentet var betydande under årets tredje kvartal, både för Cellavision och bolagets partners. Cellavisions system är installationsprodukter, vilket innebär att partners behöver tillgång till sjukhus och laboratorier för att kunna installera dem, något som bara varit möjligt i begränsad omfattning under årets andra och delvis tredje kvartal.

"Det generella marknadsläget förbättrades i perioden och vi ser nu en situation där antalet installationer ökar på de flesta av våra huvudmarknader. Våra sedan tidigare installerade system används mer än någonsin, vilket troligen är en effekt av de möjligheter till distansarbete som Cellavision erbjuder och som blivit extra viktiga under den pågående pandemin", skriver vd.

Under pandemin har Cellavision också kunnat konstatera att andelen laboratorier som väljer digital analys är fortsatt hög. Försäljningen av reagenser har precis som förväntat påverkats av pandemin i betydligt lägre omfattning än den installationsrelaterade instrumentförsäljningen. Det underliggande behovet av digital morfologi är det samma som före pandemin, heter det.

"Cellavision följer utvecklingen av covid-19-pandemin noggrant och vi kommer vid behov justera vår verksamhet efter utvecklingen i den globala ekonomin. Vårt fokus just nu är att prioritera de aktiviteter vi kan accelerera", skriver vd.

Zlatko Rihter har meddelat att han avgår som vd och i väntan på att ny vd utses kommer finanschef Magnus Blixt att ta rollen som tillförordnad vd.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.