Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-08

Challenger Mobile blir Safe Lane Gaming AB

På onsdagen höll Challenger Mobile extrastämma för att aktieägarna skulle ta ställning till styrelsens förslag att sälja bolaget till spelbolaget Safe Lane Gaming AB. Challenger Mobile har inte varit någon succé vilket medfört att bolagets största tillgångar är förlustavdrag på ca 27 miljoner kronor, en plats på Spotlight och ca 1.700 aktieägare. För det förvärvande bolaget är köp av förlustbolag ett snabbt och effektivt sätt att få till stånd handel i den egna aktien samtidigt som man får betydligt fler aktieägare vilket troligen gynnar handeln och därmed aktiekursen.

 

De gamla ägarna får i detta fall behålla 11,2% av bolaget, de slipper f n tillföra nytt kapital och deras förluster får ett värde i och med att de kan kvittas mot framtida vinster för att sänka skatten i spelbolaget.

 

En helt ny styrelse valdes då den tidigare styrelsen ställt sina platser till förfogande i och med försäljningen av bolaget.

 

Verksamheten i Challenger Mobile har överförts till Challenger Mobile Technology AB vars aktier inom kort kommer att utbjudas till försäljning till Challenger Mobiles tidigare ägare.  Dessa kommer att kontaktas direkt eller via sina förvaltare.

 

En sådan här affär kan låta enkel, men lagstiftningen ställer många krav som innebär att ett antal duktiga jurister arbetat i flera månader för att alla bitar ska falla på plats och göra alla inblandade till vinnare i slutändan.

 

Bevakare: Leo Gillholm

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.