Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-09-19

Chordate: RÄTTELSE: Chordate återför reserverat kapital

RÄTTELSE: CHORDATE ÅTERFÖR RESERVERAT KAPITAL

Chordate Medical Holding AB (publ) gjorde under 2017 genom sitt dotterbolag Chordate AB (Chordate) en reservation för en kundförlust avseende en försäljning av tio Chordate-system. Dessa har nu återvunnits och är åter i Chordates ägo. Detta beräknas ha en positiv resultateffekt om cirka 435 000 kr [felaktigt belopp i förra meddelandet] i form av ökat lagervärde för färdiga varor i balansräkningen och en positiv påverkan i resultaträkningen avseende förändring av lager.

I samband med detta omvandlas avtalet med den aktuella distributören för Förenade Arabemiraten (UAE) till icke exklusivt.

Kista, 19 september 2018

För mer information, vänligen kontakta:
Anders Weilandt, VD
anders.weilandt@chordate.com mailto:anders.weilandt@chordate.com
Telefon: +46 (0) 733 87 42 77

Information:
Denna information är sådan information som Chordate Medical Holding AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 19 september 2018 kl. 14:30 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Chordate Pressrelease 2018-09-19.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=24160

TILL REDAKTÖRERNA

Om Chordate
Chordate Medical Holding AB (publ) är ett medicintekniskt bolag som under drygt tio år har utvecklat, patenterat och CE-märkt en ny behandlingsmetod för kronisk nästäppa genom nervstimulering. Bolaget säljer sitt produktsystem inklusive behandlingar via egen säljorganisation samt via distributörer till kliniker och sjukhus, som i sin tur behandlar patienterna. Läs mer på www.chordate.com http://www.chordate.com . Mangold Fondkommission AB, tel.nr. +46 8 5030 1550, är bolagets mentor och likviditetsgarant på NGM Nordic MTF.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.