Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-05-15

Clavister har startat sin förändringsresa

Cybersäkerhetsföretaget Clavister Holding AB:s bolagsstämma hölls på huvudkontoret i Örnsköldsvik. Där slöt drygt 20 aktieägare upp. De fick höra sin, sedan knappt 1 år, nye Vd John Vestberg beskriva ingredienserna i den förändringsresa som han kallade en transformation från enbart teknikföretag till ett kommersiellt lönsamt företag. Upplägget innebär bl.a koncentration på 3 fokusmarknader (Norden Tyskland och Japan), accelererande försäljning samt att ta betydande steg mot lönsamhet.

Aktiespararnas representant Dick Sundelin tackade Vd för ett tydligt och inspirerande anförande och instämde i att de beskrivna åtgärderna kändes både nödvändiga och rätta.

En mycket viktig punkt för aktiespararna att därefter ta upp på stämman var frågan om lånefinansieringen från Europeiska investeringsbanken (EIB), som Clavister enligt årsredovisningen i nuläget är beroende av för sin fortsatta drift. Låneramen hos EIB uppgår till totalt 20 MEUR, varav 15 MEUR redan har mottagits av företaget under 2018.Utbetalning av resterande 5 MEUR(ca 54 MSEK) är beroende av vissa villkor som ännu inte är uppfyllda av företaget.

Aktiespararnas naturliga fråga till Vd blev därför; Hur ser dessa villkor ut konkret vad gäller omsättning och resultat? Och när måste villkoren vara uppfyllda?

Vd svarade att han inte kunde redovisa de konkreta villkoren p.g.a sekretess, men att företaget för en kontinuerlig diskussion med EIB ang. kraven och att de måste uppfyllas i höst samt att det ligger i företagets plan att båda villkoren kommer att nås. På följdfrågan om inte så kan ske, så blev svaret att då måste finansieringen sökas på annat dyrare sätt.

Övriga ärenden flöt på utan problem och stämmans ordförande tackade för en bra och givande stämma.

Bolagsbevakare: Dick Sundelin

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.